Ohlédnutí za 18. konferencí GIS ESRI v ČR

Praha, 30. října 2009 – v minulém týdnu proběhla v prostorách Kongresového centra Praha 18. konference GIS ESRI v České republice.
Jejím každoročním pořadatelem je společnost ARCDATA PRAHA , výhradní distributor produktů firmy ESRI pro ČR.

Konference se celkem zúčastnilo téměř 800 odborníků a uživatelů geografických informačních systémů (GIS), kteří kromě programu mohli navštívit i výstavu firem specializovaných na oblast GIS nebo přehlídku uživatelských posterů a internetových aplikací.

Naše společnost je pravidelným účastníkem GIS ESRI, takže jste nás i letos mohli na konferenci navštívit ve firemním stánku a prodiskutovat s námi témata, která vás zajímají.

cimg1805.jpg

V druhém dnu konference vystoupili se svými příspěvky Ing. Jiří Uchytil a Ing. Eliška Ralbovská. V první firemní přednášce vás kolega Ing. Uchytil seznámil se společným dílem Central European Data Agency, a. s., Ředitelství silnic a dálnic ČR a společnosti VARS BRNO , a.s., kterým je bezešvá datová sada kompletně pokrývající území České republiky s názvem Global Network, obohacená o data ze silniční databanky ŘSD. Prezentace byla zaměřena na popis tvorby, vývoje a postupného plánovaného rozšíření informačního obsahu této unikátní datové sady. Za společnost VARS BRNO, která má v režii implementaci těchto dat do uživatelských informačních systémů, doplnila přednášku paní RNDr. Marie Filakovská, která pohovořila o využití dat Global Network v aplikacích Jednotného systému dopravních informací.

ju.jpg

Se svým příspěvkem navazovala Ing. Eliška Ralbovská, která posluchačům podala přehled o dalších produktech a novinkách společnosti CEDA. Prezentace byla zaměřena především na specifikaci a aktualizaci klíčové geodatabáze StreetNet CZE , která má široké možnosti uplatnění hlavně v kombinaci s mnoha jejími nadstavbami obsahujícími navigační data a vazby do dalších informačních systémů. Na závěr byl představen nový produkt StreetNetCZE TOURIST , na jehož podkladě je možné analyzovat pohyb po dopravní síti, vyhledávat optimální trasy a řešit navigační úlohy nejen pro automobilovou dopravu, ale také pro cyklisty, a to po značených cyklistických a cykloturistických trasách, stezkách pro cyklisty a po dalších komunikacích.

Obě prezentace byly doplněny příklady o možnostech uplatnění našich dat v praxi.

Děkujeme za Váš zájem o tyto firemní prezentace a za návštěvu našeho stánku na konferenci a tím i za možnost setkat se s vámi osobně.

Monika Ülker - marketing & analytik obchodních dat