Certifikace lokalizačních tabulek ČR

Praha, 6. května 2011 - dne 18. dubna byly schváleny a organizací TISA (Traveller Information Services Association) certifikovány lokalizační tabulky České republiky verze 4.1 (LT CZE v4.1).

Jedná se o aktualizovanou verzi lokalizačních tabulek v3.0, v nichž došlo k celkové revizi, zpřesnění a rozšíření lokalizovaných úseků. Verze 4.1 obsahuje více než 17 000 lokací.

Lokalizační tabulky byly vytvořeny společností CEDA v souladu  se soustavou norem EN ISO 14819.  Pokryty jsou dálnice, silnice 1. a 2. třídy, silnice 3. třídy, které mohou být využity jako objízdná trasa dálnice; a místní komunikace ve vybraných městech. Kódování atributových dat je dostupné ve formátu win1250 nebo ASCII.

Naše společnost, stejně jako v předcházejících letech, zajišťuje distribuci dat i souvisejícího, také aktualizovaného, Katalogu událostí (viz ČSN EN ISO 14819-2).

Předpokládaný termín implementace LT CZE v4.1 do datového skladu systému poskytování aktuálních dopravních informací (NDIC na SDB Ostrava) je říjen 2011.
mapka_lt.jpg

Obr. 1: Přehled nově přidaných lokací (červené) na území České republiky ve verzi 4.1

V případě zájmu o bližší informace nás můžete kontaktovat:

Mgr. Magdalena Indrová - produktová manažerka společnosti CEDA
email: indrova@ceda.cz