Certifikace lokalizačních tabulek České republiky LT CZE v6.0

Dne 18. prosince 2014 byly certifikovány a uvolněny do distribuce lokalizační tabulky České republiky verze 6.0, schválené organizací TISA (Traveller Information Services Association).

LT CZE v6.0 byly vytvořeny v souladu soustav norem skupiny EN ISO 14819 a specifikacemi organizace TISA. Jde o aktualizovanou verzi LT CZE v5.0, přičemž došlo k zásadní revizi, zpřesnění a významnému rozšíření lokalizovaných úseků silniční sítě, především na úrovni krajských měst. Aktuální verze LT CZE obsahuje téměř 27 000 lokalit.

LT CZE v6.0 pokrývají dálnice, rychlostní silnice a silnice 1. a 2. třídy, vybrané silnice 3. třídy, které mohou být využity jako objízdná trasa dálnic, a síť místních komunikací ve vybraných městech ČR. Do aktuální verze lokalizačních tabulek byla přidána podrobnější úroveň administrativního členění.

LT CZE v6.0 používají kódování UTF-8 znakové sady Unicode a jsou k dispozici ve třech jazykových verzích.

Naše společnost, stejně jako v předcházejících letech, zajišťuje distribuci dat i souvisejícího Katalogu událostí (viz ČSN EN ISO 14819-2).

Předpokládaný termín implementace LT CZE v6.0 do datového skladu systému poskytování aktuálních dopravních informací (NDIC na SDB Ostrava a DIC Praha) a zahájení vysílání dopravních informací pomocí RDS-TMC nad touto verzí tabulek je první polovina roku 2015.

V případě zájmu o bližší informace nás můžete kontaktovat:
Mgr. Magdalena Indrová
produktová manažerka