Inovace v produktech a službách CEDA

Praha, 12. prosince 2014 – Společnost Central European Data Agency, a.s. vydává novou verzi dat a rozšiřuje portfolio svých produktů a služeb.

Aktuální vydání geodatabáze StreetNet přináší rozšíření sítě pozemních komunikací o další desítky tisíc úseků, aktualizace jejich průběhu podle skutečného stavu (v době uzávěrky dat) i s ohledem na stavby plánované a to včetně termínu jejich otevření.

Vydáváme také novou verzi vlastní databáze Zájmových bodů. V průběhu roku se rozšířila o 50 000 bodů (tedy o 50 %).

Aktualizace vždy probíhají na základě informací z celé řady ověřených zdrojů a také podle terénního průzkumu speciálně vyškolených pracovníků.

Základní geodatabázi StreetNet rozšiřuje osm již známých nadstaveb a jedna novinka. Tou je nová extenze StreetNet ARA (Advanced Routing Attributes) popisující vertikální a horizontální proměnlivost komunikací. StreetNet ARA vznikla nad komunikacemi StreetNet a Digitálním modelem reliéfu České republiky 4. generace (ČÚZK). Extenzi tvoří atributy sklonitost na úseku, zatáčkovitost na úseku, výstražné body sklonitosti a výstražné body zatáček. Data umožňují významně přesnější modelování reálného pohybu po silniční síti.

Tradičně aktualizované nadstavby jsou:

• StreetNet NAV s informacemi pro precizní routování podle celé řady parametrů
  • StreetNet POI link umožňující vazbu na aktuální verzi databáze Zájmových bodů společnosti CEDA
  • StreetNet TMC link s dopravními informacemi vztaženými k aktuálnímu vydání Lokalizačních tabulek
  • StreetNet TOURIST poskytující informace o turistické a cyklistické infrastruktuře
  • StreetNet ADR link s vazbou na aktuální adresní body z registru RÚIAN
  • StreetNet CITY a StreetNet CITY Plus s dalšími zobrazovanými vrstvami
  • StreetNet ULS link s vazbou na data silniční databanky ŘSD
Aktualizovaná data, včetně informací o průjezdnosti komunikací dle typů, rozměrů a hmotnosti vozidel pravidelně promítáme do naší webové mapové a routovací služby CWS, kterou pronajímáme klientům na míru jejich požadavkům – na vybraný čas v požadovaném licenčním a funkčním rozsahu.

Pokud dáváte přednost celosvětově nejpoužívanější mapové službě Google Maps, obraťte se na nás, Partnera Google for Work. Jsme připraveni poskytnout Vám všechny potřebné informace k výběru nejvhodnějšího řešení a pomoci s jeho uvedením do provozu.

Spolupracujeme s celou řadů subjektů a to jak ze soukromé tak i státní sféry (od ministerstev přes státní podniky po složky integrovaného záchranného systému). Využijte našich služeb i Vy!

V případě jakýchkoli dotazů k technické stránce dat nebo zájmu o jejich nákup, nás neváhejte kontaktovat